12. 05. 2021

S hemoroidy na cestách? Žádný problém!

 

Ať už se budete chystat vyrazit na výlet po Čechách nebo plánujete dovolenou v zahraničí, s největší pravděpodobností se nevyhnete horku, změně prostředí a odlišným hygienickým návykům. Kromě toho, že si třeba během dnů volna spálíte záda od sluníčka, vás mohou potrápit i jiné neduhy, které s létem a dlouhým sezením během cestování souvisí – hemoroidy.

 

Málokdo ví, že hemoroidy máme všichni. Jedná se o křečové žíly v oblasti konečníku a problém s nimi má až polovina dospělých ve věku 45–60 let. Nedostatek informací o tzv. hemoroidálním onemocnění, které je příznakem chronického žilního onemocnění, souvisí se studem každého, koho trápí. Nikdo nechce tak úplně a „na plnou pusu“ říct: „bolí mě pozadí“. Problémy s hemoroidy ale nezačínají a nekončí za dveřmi toalety. V případě, že už je problém na světě a typické příznaky, jakými jsou svědění, krvácení, bolest a potíže při vyprazdňování, se začaly projevovat, je nejvyšší čas nasadit účinného pomocníka pro tyto případy. Například formou lokálních aplikovaných přípravků s účinkem podobným botoxu na bázi peptidů, který dokáže snížit abnormální svalové kontrakce. Pokud potíže přetrvávají, je vhodné neotálet a navštívit lékaře.

Do ambulance obvodního lékaře nejčastěji přicházejí pacienti v prvním nebo druhém stadiu onemocnění. Bojí se vyšetření, bolesti ale také toho, zda náhodou nejde o něco vážnějšího, „říká MUDr. Jozef Dinka, lékař, který s pacienty přichází do kontaktu jako první.

 

Objevte jedinečnou novinku na bázi peptidů na evropském trhu, které uvolňují napjaté svalstvo v oblasti konečníku.

 

Když problémy kazí radost

S hemoroidy se kromě toho, že se jedná o společenské tabu, spojuje ještě pár „specialit”, které důvěrně znají všichni, kteří onemocněním trpí. A často se o slovo přihlásí ve chvíli, kdy si chcete užívat zaslouženou dovolenou.

 

S hemoroidy na cestách? Žádný problém!

  • Změna prostředí a dlouhé sezení v letadle či autě je častým důvodem vzniku hemoroidů. A proto se na dovolenou vybavte i pro případ takových nepříjemností. Do kufru si přibalte masti nebo čípky, které vás zbaví akutních příznaků. Nezapomeňte ani na vlhčené ubrousky a jemný toaletní papír. Správná hygiena je alfou a omegou zdravého pozadí.

  • Pokuste se vyhnout zácpě a hlídejte si pravidelné vylučování. Zařaďte do svého jídelníčku dostatek ovoce a zeleniny, celozrnné pečivo nebo například hnědou rýži. A naopak, i když vás to bude v cizině lákat, raději se vyhýbejte pikantním pokrmům, přemíře alkoholu nebo perlivým nápojům.

  • Nedělejte si z toalety místo, kam si chodíte číst nebo luštit křížovky. Ani doma, ani na dovolené, kde pravděpodobně disponujete větším klidem a dostatkem času. „Vysedávání“ na toaletě oslabené žilní stěně u lidí trpících hemoroidy neprospívá. Výsledkem je pak chronická zácpa a bolest při vyprazdňování. Rychlou a efektivní pomocí mohou být přípravky Hemorrelax.

  • Po koupání v rybníce nebo moři si převlékejte plavky. Ženy jsou v tomto případě navíc náchylné na další intimní neduhy, a tak to pro ně platí dvojnásob. Setrvávat v mokrých plavkách může být totiž také cestou k rozšířeným hemoroidům.

  • To samé pak platí i pro sportovní oblečení. V létě se sportovci potí dvakrát tolik, a proto je důležité oblékat si na sport nejen funkční a kvalitní oblečení, ale také ho ihned po výkonu sundat a převléknout se do suchého.